Douwe Bob naar Annabel

Ticketmaster

Het blijft moeilijk voor te stellen dat Douwe Bob Posthuma nog slechts 23 jaar oud is. De songwriter brengt zijn geestdriftige, soulvolle liedjes met het vernuft van iemand die al decennialang in het vak zit. Zoals de titel van debuutalbum Born In A Storm wellicht ook verraadt, leed Douwe Bob voor zijn doorbraak niet bepaald een doorsnee leven. Zijn vader Simon was lid van kunsternaarscollectief The Fool, dat platenhoezen van o.a. Cream en The Beatles ontwierp. Muziek was in Douwe Bob’s jeugd dus altijd en overal aanwezig.

Inmiddels is Douwe Bob zelf een superster geworden: het tweede album Pass It On kwam dit jaar binnen op nummer 1 in de Nederlandse charts en sindsdien is er geen houden aan. De liedjessmid heeft de rootsy rafelrandjes van Born In A Storm knap aangescherpt tot een breder popgeluid. Douwe Bob klinkt nu weliswaar toegankelijker, inhoudelijk snijden zijn songs dieper dan ooit. Neem bijvoorbeeld protestsong Fine Line, waarin Douwe Bob zingt: “One man kills and gets the chair/Another kills and gets a medal/They drew a line between right and wrong”.

Douwe Bob
Datum: vr 15 april 2016
Zaal: Annabel, Rotterdam
Zaal open: 19:00
Aanvang: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek