New Cool Collective ft. Mark Reilly naar Gebouw-T

Ticketmaster

Jazzdance is voorbij gegaan, als één van de vele muzikale rages van de afgelopen decennia. New Cool Collective heeft een blijvende, eigen stijl op de kaart gezet met de best denkbare instrumentale dansbare en energieke muziek. ‘The Things You Love’ is de titel van de nieuwe EP van New Cool Collective meets Mark Reilly (Matt Bianco). Een plaat waarop beiden hun klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengen. Het bekende New Cool Collective geluid, aangevuld met de retro pop-­jazz van Matt Bianco. Op de plaat staan vijf nummers, waaronder een remake van Matt Bianco’s hit: ‘Don’t Blame It On That Gir´. Samen komen ze naar Gebouw-T voor een spetterend optreden!

De carrière van het veelbekroonde New Cool Collective begon in 1993, met vernieuwing in de instrumentale muziekscene. Ook een variant op jazz-­dance. De indrukwekkende discografie van de groep bevat inmiddels een rijkdom aan verschillende sounds en samenwerkingen. Wát en met wíe het ook speelt, New Cool drukt zijn stempel als een oneindig swingende, virtuoze en dynamische muziekmachine.

Mark Reilly
De lange muzikale carrière van de Britse groep Matt Bianco van Mark Reilly begon in de vroege jaren ’80. Het album ‘Who’s Side Are you On’ uit 1984 zorgde voor een wereldwijde doorbraak. Een plaat met een heel nieuw en fris geluid waarmee jazz zijn intrede deed in de toen door Britse new wave, ska en punk gedomineerde charts. Jazz-­dance avant la lettre.

New Cool Collective ft. Mark Reilly
Datum: 20 februari
Zaal: Gebouw-T, Bergen op Zoom
Aanvang: 21:15
Zaal open: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek