VanVelzen naar Stadsschouwburg Groningen

Ticketmaster

(Roel) VanVelzen was in 2006 voor het eerst te horen met zijn debuutsingle ‘Baby Get Higher’. De veelzijdige muzikant maakte direct een blijvende indruk. Nu – drie albums, zestien singles, vijf awards, een Gouden Harp, twee theatertours en oh zo vele optredens verder – is hij niet meer weg te denken van radio, televisie en festivalpodia. En het blijft niet bij zingen en liedjes schrijven alleen; samen met zijn band staat hij garant voor een vlammende liveshow. Niet alleen vóór, maar vooral ook mét zijn publiek deelt hij zijn muzikale energie.

Nu komt VanVelzen met een nieuw geluid en gaat daarbij nog een stapje verder. Het nieuwe album – dat ‘Call It Luck’ gaat heten en dit jaar nog uitkomt – brengt je bijvoorbeeld naar een andere wereld, omdat het onder andere gebaseerd is op een indrukwekkende en inspirerende reis naar Congo. Eind 2013 reisden VanVelzen en zijn band op uitnodiging van stichting MasterPeace naar DR Congo voor het vredesproject Music Above Fighting. Samen met de nationale superster Innoss B zette VanVelzen daar muziek in als ‘wapen’ voor verbroedering. VanVelzen keerde terug als ambassadeur van MasterPeace vol indrukken en inspiratie. De verhalen van de mensen in conflictgebieden zijn vaak erg heftig, maar hun veerkracht, hoop en positiviteit overstemmen al het oorlogsgeweld. Op het nieuwe album van VanVelzen is al deze inspiratie en positiviteit terug te horen. Bereid je dus alvast voor op zonnige tijden, want live ga je deze frisse en positieve sound van VanVelzen volop beleven.

VanVelzen
Datum: Donderdag 21 april
Zaal: Stadsschouwburg Groningen
Aanvang: 20:15 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek