De Jeugd van Tegenwoordig naar ‘t Paard

Ticketmaster

De Jeugd van Tegenwoordig, liefkozend De Jeugd genoemd, is een Nederlandse hiphopgroep die oldschool gaat en de handen niet omdraait voor teksten zo droog als de maan en beats waarvan je gaat watertanden als een nijlpaard. In 2004 braken Willie Wartaal, Vjeze Fur, Faberyayo en vaste producer Bas Bron door met de mega hit ‘Watskeburt?!’ en sindsdien is de spreekwoordelijke beer los.

Op 23 oktober verschijnt ‘Manon’, het vijfde studioalbum van De Jeugd Van Tegenwoordig.De titeltrack beleefde haar live primeur op Lowlands en heeft sinds deze maand een bijzondere videoclip. ‘Manon’, de opvolger van ‘Parels voor de Zwijnen’ (2005),‘De Machine’ (2008), ‘De Lachende Derde’ (2010) en “Ja, Natúúrlijk!” (2013) is één grote ode aan de vrouw. Natuurlijk doet De Jeugd Van Tegenwoordig dat immer volwassen en beleefd, maar ook roekeloos en futuristisch. Er wordt gestunt, gestreeld, genomen en gegeven, uiteraard wederom rijkelijk en exclusief gearrangeerd door het fenomeen Bas Bron.

Over het ontstaan van de groep is niet veel bekend, want als het om de geschiedenis van de groep gaat, verkondigt De Jeugd graag onzin. Zo zou Pepijn in de metro de tekst van ‘Watskeburt!?’ hebben gevonden. De biografie die de release van het nummer vergezelde, meldt dat de drie elkaar bij een auditie voor Idols hebben ontmoet. Dat onwaarschijnlijke gegeven werd in enkele media zelfs braaf overgenomen, ook omdat de drie er in interviews graag nog wat schepjes bovenop deden.

We zijn inmiddels al flink wat jaren verder en de Jeugd is een vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld. Ze staan veelvoudig op Pinkpop en Lowlands en behoren zelfs tot de line-up van Werchter. Inmiddels zijn er al vier albums afgeleverd met een flink aantal hits. Sterrenstof, Buma in m’n zak, Hollereer, Shenkie, Wopwopwop… moeten we nog even doorgaan?

De Jeugd van Tegenwoordig
Datum: 12 maart
Zaal: Paard, Den Haag
Zaal open: 19:30U
Aanvang: 20:00U

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek