FortaRock in 2016 ook weer in het Goffertpark

Ticketmaster

Drie podia, een mooie line-up met voldoende bands, een divers aanbod aan festival catering en natuurlijk de populaire Biergarten: dat is FortaRock. Volgend jaar vindt het metal festival plaats op zondag 5 juni en de eerste namen liegen er niet om: Volbeat, Disturbed, King Diamond, Abbath, Dark Funeral, Windhand en Havok. En wat is een festival zonder een opwarmfeestje? De preparty van FortaRock wordt komend jaar niet in Doornroosje, maar op hetzelfde terrein georganiseerd, op zaterdag 4 juni vanaf 16.00 uur in het mooie Goffertpark en de eerste namen hiervoor volgen snel!

Voor FortaRock 2016 zullen zowel dagkaarten als combi-tickets te koop zijn. De kaartverkoop van de twee Early Bird tickets (combi-tickets en dagkaarten voor de zondag) start volgende week vrijdag 6 november om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl. Hou de website www.fortarock.nl en de social media in de gaten voor meer nieuws over de voorverkoop.

VOLBEAT
Het gaat goed met Volbeat, de band scoort niet alleen in thuisland Denemarken, maar ook ver daarbuiten. De mix van metal, rock met vette rockabilly, country coolness slaat aan en dat is ook niet zo vreemd getuige de laatste wapenfeiten van de Denen in Nederland. In 2016 komt Volbeat terug naar FortaRock als afsluiter en met een nieuw album. Een album dat naar eigen zeggen weer net zo heavy wordt als het debuut uit 2007.

DISTURBED
Er zijn weinig bands met zo’n herkenbaar geluid als Disturbed. Dit is voornamelijk te danken aan de charismatische zanger David Draiman en de karakteristieke moderne heavy sound van de band. Onlangs verscheen het nieuwe album ‘Immortalized’ en na een pauze van maar liefst zes jaar is de Amerikaanse band weer te zien in Nederland, ditmaal op FortaRock. Degene die ooit een Disturbed concert heeft bijgewoond weet dat ze nimmer teleurstellen en altijd een vlammend optreden weggeven.

KING DIAMOND
The King is terug en hoe! Voor het eerst zal Deense heavy metal band King Diamond de legendarische langspeler ‘Abigail’ uit 1987 integraal live vertolken. Het album wordt beschouwd als één van de beste heavy metal concept albums dat het genre heeft voortgebracht. De muziek kenmerkt zich door occulte horror verhalen met de unieke hoge falsetto zang van King, begeleid door een spookhuis van heavy metal riffs. Geïnspireerd door de podiumvertoning van Alice Cooper is iedere King Diamond show ook een visueel spektakel.

ABBATH
De Noorse ex-Immortal frontman Abbath presenteert op FortaRock zijn nieuwe band. Het debuut album is in de maak, maar het zal ons verbazen als Abbath niet in het verlengde ligt van van het legendarische Immortal. Hondsbrutale black metal met een dikke rock ‘n roll saus. Abbath klinkt ongetwijfeld net zo majestueus en machtig. Kwaliteit uit Noorwegen!

DARK FUNERAL
Het Zweedse Dark Funeral is in 1993 opgericht staat bekend om de snelle, intense en furieuze black metal met satanische teksten. In 2016 verschijnt eindelijk de langverwachte opvolger van ‘Angelus Exuro Pro Eternus’ uit 2009. Een voorproefje van dit album is eind 2014 al uitgebracht, het nummer ‘Nail The To The Cross’ laat een verpletterende indruk achter. Dat belooft wat!

WINDHAND
De stoner en doom metal van het Amerikaanse gezelschap Windhang is hard, traag en loom. Het nieuwe album ‘Grief’s Internal Flower’ is wederom van een duistere schoonheid. De zware grooves en de ietwat lijzige zang van zangeres Dorthoia Cottrel gaan hand in hand. De band is nog niet vaak in Nederland te bewonderen geweest. Neem de tijd voor Windhand en laat je meevoeren op de bezwerende uitgesponnen reperterende riffs doordrenkt met fuzz.

HAVOK
Het Amerikaanse Havok surft sinds de het vorige decennium mee op de retro thrash metal wave van bands die het genre weer nieuw leven inblazen. Originaliteit is ver te zoeken bij al deze bands, maar dat is van ondergeschikt belang wanneer je het met zoveel venijn en overtuiging brengt als Havok dat doet. Pure klassieke thrash metal zoals in de gloriedagen van Exodus, Testament of Death Angel. Het is dan ook uitstekend headbangen op Havok. Als dit niet direct de eerste moshpit van de dag oplevert weten wij het ook niet meer.

FORTAROCK 2016
Met o.a. Volbeat, Disturbed, King Diamond, Abbath, Dark Funeral, Windhand en Havok
Data Zaterdag 4 (preparty) en zondag 5 juni 2016
Goffertpark, Nijmegen
De kaartverkoop start volgende week vrijdag 6 november om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek