Taylor Davis naar de Sugar Factory

Ticketmaster

Violiste en YouTube-ster Taylor Davis komt naar Nederland. De muzikante is beroemd en geliefd vanwege haar prachtige covers van onder meer soundtracks van populaire computerspellen. Davis staat op 26 februari in de Melkweg Sugar Factory in Amsterdam.

De Amerikaanse Taylor Davis heeft in een paar jaar tijd de harten van velen gestolen. Dat heeft ze te danken aan haar enorme muzikaliteit en liefde voor computerspellen. Haar covers van gameklassiekers als Zelda en Final Fantasy zijn internethits op haar YouTube-kanaal. Dat telt in een kleine vijf jaar meer dan een miljoen abonnees en meer dan 100 miljoen views.

Maar het is niet alleen haar liefde voor spellen die de 28-jarige violiste zo beroemd maakt. Haar techniek is feilloos en ze toont zich een veelzijdige muzikante die meerdere genres beheerst. Na een aantal albums met covers, heeft ze dit jaar een eigen album uitgebracht dat meteen naar nummer tien schoot van de Billboard Classical Charts. Bovendien is ze gevraagd om de soundtracks in te spelen van hoog aangeschreven spellen zoals The Witcher en The Banner Saga, gecomponeerd door Grammy-genomineerde Austin Wintory.

Verwacht met Davis op het podium een uitgekiende mix van beroemde stukken van spellen, films, anime en haar eigen nummers. Van ingetogen tot uitbundig; het belooft een unieke reis te worden voor fans van Davis en iedereen die nieuwsgierig is naar het talent van deze violiste.

Taylor Davis
Datum: 26 februari
Zaal; Sugar Factory, Amsterdam

De kaartverkoop begint vrijdag 30 oktober om 09:00 uur via Ticketmaster.

Ticketmaster