Textures naar 013

Ticketmaster

Textures had al twee albums gemaakt vol onnavolgbare progressieve metal, voordat iemand ook maar de term ‘djent metal’ in de mond genomen had. Op debuutalbum ‘Polars’ waren het nog jonge honden die de polyritmische maatsoorten van hun grote voorbeelden Meshuggah vertaalden naar een eigen, meer open geluid. Inmiddels, na drie ijzersterke opvolgers, worden ze gerekend tot de voorlopers van een compleet genre. Het leverde ze wereldwijde headline tours op, tot in India aan toe. (En als enige heavy metalband ooit prime-time bij DWDD, ook dat.)

Niets minder dan terecht natuurlijk. De progressieve mathmetal van deze Brabantse trots heeft door de jaren heen een compleet eigen karakter ontwikkeld. Van gecalculeerde chaos tot prog passages en zelfs ambient klanktapijten. Die sound is zo geijkt en zo sterk dat zelfs een wissel van zanger de band geen kwaad deed. Op ‘Dualism’ (2014) liet Daniël de Jongh dan ook horen niet onder te doen voor zijn voorganger Erik Kalsbeek. In 2016 komt het nieuwe album ‘Phenotye’, een dubbelaar met ‘Genotype’ (een 45-minuten durend nummer) dat een jaar later uitkomt. Dat brengt de heren vanavond naar 013. Het is één van slechts twee clubshows op Nederlandse bodem.

Textures
Datum: 13 februari
Zaal: 013
Zaal open: 18:30u
Aanvang: 19:30u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek