Finntroll naar P60

Ticketmaster

De Finse folkmetalband Finntroll zal op 4 december voor het eerst Amstelveen onveilig maken met een exclusief optreden op ons poppodium. Ze spelen een combinatie van blackened death metal en Finse polka, met teksten die op lugubere wijze eerbied tonen aan de natuur.

In de Scandinavische folklore werden trollen gezien als vieze, buitengewoon sterke schepsels met een enorme eetlust. Hoewel de lichaamsbouw ze een bijna komisch uiterlijk geeft, neigt dit toch naar zwarte humor- het dieet van deze nachtwezens bestaat uit mensenvlees. Niet heel verrassend heeft deze eigenschap trollen niet bepaald een goed imago opgeleverd.

Finntroll is de perfecte belichaming van de bovengenoemde sentimenten- hoewel het verlangen naar mensenvlees in dit geval beter vervangen kan worden door een onverzadigbare dorst naar drank. Het idee voor Finntroll ontstond dan ook na een avondje flink doorzakken. Toen het nuchter ook een goed idee bleek is het ontwikkeld en werd Finntroll geboren; de deur naar fantasie werelden vol mythologische wezens werd op een kier gezet.

Met album nummer zes ‘Blodsvept’ is de deur inmiddels wagenwijd geopend met een perfecte balans tussen de rauwe en agressieve wildheid en melodische elementen uit de Finse folkmuziek. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we worden meegenomen in de epische wereld van Finntroll!

Aktarum uit België is de tweede band van de avond, opgericht door gitarist TrollaKlass en zanger/keyboard-speler Trollour. De band staat garant voor gedegen folk ‘troll’metal, met hier en daar wat lichte black metal invloeden. Het eerste full-length album van de band ‘Gang of Trolls’ werd gemixed/-mastered door niemand minder dan Jeremy Bézier (Enthroned). Een nieuwe EP kwam vorig jaar uit en een volgend album is in voorbereiding. Aktarum deelde reeds het podium met o.a. Ensiferum, Skyforger, Manegarm, Heidevolk, Equilibrium, Eluveitie, Heidevolk, Arkona, Moonsorrow, Turias, Korpiklaani, Alestorm etc… De perfecte opwarmer voor Finntroll!

Myrkvar (Shiver Records), Nederlands Folk/Viking Metal trots uit Nijmegen bestaat al ruim 10 jaar. De band die eerder support was bij bands als Turisas, Månegarm, Arkona, Korpiklaani, Thyrfing, Heidevolk (en ook al eerder Finntroll), werkt aan een nieuwe CD en geeft vanavond al een preview van het nieuwe materiaal.

Finntroll
Datum: Vrijdag 4 december
Zaal: P60, Amstelveen
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek