Birth of Joy & The Mysterons naar Doornroosje

Ticketmaster

‘Sixties on steroids’, zo noemen ze het zelf. De psychedelische orgel-rock-‘n-roll van Birth of Joy is langzaam doch gestaag de wereld aan het veroveren. De band is geïnspireerd door 60s en 70s stijlen als psychedelica, blues en rock-‘n-roll. Bands als MC5, The Doors en ook Pink Floyd zijn niet alleen inspirators, maar ook referenties voor deze retrorockers. Met dank aan hun energieke optredens hebben de heren van Birth Of Joy zichzelf in landen als Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten in de kijker gespeeld. In Nijmegen speelde de band reeds voor een uitverkocht Merleyn en gaf Birth Of Joy een daverend optreden op het Kids ‘n’ Billies Festival.

Begin 2016 komt er een nieuw album van Birth Of Joy uit ter ere waarvan ze het land in trekken en ook Doornroosje aandoen. Om de avond compleet te maken komen ook The Mysterons mee. Deze vijf Amsterdammers leerden elkaar op het conservatorium kennen en delen een zwak voor de psychedelische grooves uit de jaren zestig en zeventig. Dit is terug te horen in de ‘psych, groove-’n garage’ die de band maakt, met overstuurde orgelklanken en gitaarriffs en de opvallende stem van zangeres Josephine van Schaik.

Birth of Joy & The Mysterons
Datum: 26 februari
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:45

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek