Birth of Joy & the Mysterons naar Tivoli de Helling

Ticketmaster

Dubbelconcert met twee keer psychedelische rock van eigen bodem! Het trio Birth of Joy weet met een minimale bezetting van gitaar, drums en toetsen maximaal groovende rock-’n-roll te maken. Duidelijk hoorbare invloeden zijn de Detroit-sound van MC5, de bezwerende pop van The Doors en de psychedelica van Pink Floyd. Maar de heren gaan verder dan alleen maar putten uit de sixties/seventies: met grunge, stoner en punk bouwen ze continu voort aan een eigen sound. Hun laatste album Live At Ubu (2015) is trouwens een driedubbele live-lp – precies zoals het hoort in dit genre!

Het Amsterdamse trio The Mysterons omschrijft hun eigen sound als ‘psych, groove-’n-garage’. De enigszins met die van Lou Rhodes (Lamb) vergelijkbare stem van zangeres Josephine van Schaik trekt meteen de aandacht, maar vlak ook haar vier muzikanten niet uit. De jongens dubbelen in de Nederlandse bands Pauw en Jungle By Night en kennen elkaar van het conservatorium. Dan mag je er dus van uitgaan dat ze hun vak uistekend beheersen.

Birth of Joy & the Mysterons
Datum: 10 maart
Zaal: Tivoli de Helling
Aanvang: 20:15
Zaal open: 19:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek