Prong naar Doornroosje

Ticketmaster

De Amerikaanse cult metalband Prong keert op 23 maart voor het eerst in 16 jaar weer terug naar Doornroosje. De New Yorkse band rond frontman Tommy Victor werd opgericht eind jaren tachtig en is sterk beïnvloed door bands als Bad Brains, Killing Joke en The Swans. Prong creëerde een totaal eigen sound, een mix van hardcore, thrash en industrial waarbij traditionele rock songstructuren de basis vormen, vermengd met staalharde gitaarriffs en een snaarstrakke ritmesectie. Prong zelf is weer van grote invloed geweest op bands als Nine Inch Nails en Korn. De band was op zijn populairst begin jaren negentig en heeft klassieke albums op haar naam staan zoals ‘Cleansing’, ‘Prove You Wrong’ en ‘Beg to Differ’. Tommy Victor heeft altijd sterke albums uitgebracht. Binnenkort ziet het 11de album, ‘No Absolutes’, het levenslicht. Zweterige moshpits in volgepakte clubs is de doelstelling en brandstof voor Prong waarbij nieuwere nummers als ‘The Barriers’ en ‘Revenge…Best Served Cold’ worden afgewisseld met oude krakers als ‘Snap Your Fingers, Snap Your Neck’ en ‘Unconditional’.

Prong
Datum: 23 maart
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek