Cuca Roseta naar De Oosterpoort

Ticketmaster

In een land waar fadotalenten zich met regelmaat aandienen, is het niet eenvoudig om je te onderscheiden. Des te opmerkelijker is de doorbraak van Cuca Roseta: ze stamt niet uit een muzikale familie, groeide niet op in een volksbuurt in Lissabon en stapte pas op haar achttiende voor het eerst een fadohuis binnen. Maar toen was het ook liefde op het eerste gezicht. Roseta werd vaste zangeres bij de befaamde Clube de Fado, maakte in 2011 een debuutalbum met de Argentijnse componist en producer Gustavo Santaolalla en bracht daarna een in Portugal met goud bekroonde opvolger uit. Ze is gezegend met een krachtige, loepzuivere stem en schrijft veel van haar songs en teksten zelf, een unicum in de wereld van de fado. In eigen land is Roseta inmiddels een ster en volgens insiders staat ze aan de vooravond van een grote internationale carrière. In december komt ze voor de tweede keer naar De Oosterpoort. Een uitgelezen kans om de fadodiva in de dop live te zien en haar nieuwe album ‘Riû’ te horen, een samenwerking met de Braziliaanse producer Nelson Motta.

Cuca Roseta
Datum: Dinsdag 8 december
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20.30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek