Echo & The Bunnymen naar 013

Ticketmaster

Echo & The Bunnymen komt op zaterdag 30 januari naar 013. De New Wave band scoorde grote hits in de jaren ’80 en bracht vorig jaar nog het album ‘Meteorites’ uit. In 1978 wordt Echo & the Bunnymen in Liverpool opgericht. De originele line-up bestaat dan uit zanger Ian McCulloch, gitarist Will Sergeant en bassist Les Pattinson. De band brengt een uniek New Wave geluid met invloeden van psychedelische rock en post-punk, een sound die anno 2015 vaak wordt gebruikt als er verwezen wordt naar ‘de ’80’s’

Het viertal debuteert in 1980 met ‘Crocodiles’. Deze wordt een jaar later opgevolgd door het album ‘Heaven Up Here’ dat in de New Wave scene een hit wordt. Dit succes houdt de band gaande tot zanger McCulloch besluit na het 5de studioalbum besluit een solocarrière te beginnen.

Dit leidt tot een roerige periode waarin de band het eerdere niveau niet weet te halen en tot overmaat van ramp drummer de Freitas overlijdt aan een motorongeluk. De band besluit te stoppen, maar gelukkig is dit van tijdelijk aard. In 1997 maken bandleden McCulloch, Sergeant en Pattinson een succesvolle doorstart waar onder meer vijf studioalbums uit voortvloeide waarvan ‘Meteorites’ uit 2014 de laatste is.

Vanavond speelt de band een set die hun hele oeuvre beslaat met hits als ‘The Killing Moon’, ‘Lips Like Sugar’ en ‘Bring On The Dancing Horses’, in de intieme Jupiler Zaal van 013.

Echo & The Bunnymen
Datum: Zaterdag 30 januari 2016
Zaal: 013
Aanvang: 20:00
Zaal open: 18:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek