Il Divo op woensdag 25 mei met AMOR & PASION tour naar Ziggo Dome

Ticketmaster

Op woensdag 25 mei komt Il Divo met de Amor & Pasion tour naar Nederland. Het concert staat in het teken van hun gelijknamige nieuwe album dat eind deze maand uitkomt en hun grote hits. Het nieuwe album Amor & Pasion komt vrijdag 27 november uit. Het is hun zevende studio-album en meest ambitieuze tot nu toe. Het album bevat 12 nummers met o.a. traditionele tango’s, Mamba’s en Bolero’s. Hiervoor gingen de heren een samenwerking aan met Latin Grammy Award winnaar Julio Reyes Copello. De smaken en de zwoele ritmes van Spanje, Cuba, Argentinië en Mexico geven een knipoog naar de beginjaren van het viertal terwijl het tevens een spannend nieuw hoofdstuk in hun carrière markeert. Het album ademt een en al liefde en romantiek uit.

David Miller zegt over de nieuwe tour en album “If you think our new album, AMOR & PASION is full of songs that make you want to dance, then just wait till you see this tour! It’s going to be a huge mix of tangos, rhumbas, boleros, mambos, and of course some new versions of your favorite IL DIVO standards. Come spend an evening with us, and let love & passion fill your heart”.

De liedjes op het album zijn veelal bekende hits zoals A Las Mujeres Que Yo Ame (To All the Girls I’ve Loved Before) van Julio Iglesias en Si Voy A Perderte (Don’t Wanna Lose You) van Gloria Estefan maar bevat ook een spannende Latijnse versie van Beethovens Ode To Joy en een van de meest klassieke tango’s aller tijden Por Una Cabeza uit 1935 en is gebruikt in de films Schindlers List en Scent Of A Woman met Al Pacino.

Sebastien zegt over de nieuwe tour en album: “In the studio, singing every track, I really wanted to dance. Corny as it sounds, I love every one of these songs. We are really excited about taking Amor & Pasión and this incredible music on the road, when we embark on our fifth world tour in 2016. Maybe we will finally get to dance!”

Il Divo, bestaande uit Urs Buhler, Sebastien Izambard, Carlos Marin en David Miller, is in 2003 door Simon Cowell bij elkaar gebracht. Een jaar later verscheen hun baanbrekende debuutalbum en daarbij een compleet nieuw muzikaal genre. Het viertal heeft wereldwijd ruim 30 miljoen albums verkocht, behaalde meer dan 50 keer een nummer 1-positie, ontving 160 gouden en platina albums in meer dan 33 landen en heeft 4 uitverkochte wereldtournees op hun naam staan.

Inmiddels heeft de groep 6 albums uitgebracht. Na het met platina bekroonde debuutalbum Il Divo volgden Ancora (2005), Siempre (2006), The Promise (2008), Wicked Game (2011) en het in 2013 uitgebrachte album A Musical Affair waarop een compilatie staat van songs die zijn geïnspireerd op Broadway-shows.

Il Divo wordt nog steeds beschouwd als ‘s werelds bekendste en meest succesvolle klassieke cross-overgroep aller tijden. Tijdens deze nieuwe concertreeks komen zowel nieuwe nummers alsmede hun zeer geliefde grote hits voorbij.

Il Divo
Datum: Woensdag 25 mei 2016
Zaal: Ziggo Dome – Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur
De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 20 november 10:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek