Cheatahs naar V11

Ticketmaster

Shoegaze/noiserockkwartet Cheatahs wordt doorgaans als een Britse band omschreven, maar in werkelijkheid komen alle bandleden uit verschillende uithoeken. Zanger Nathan Hewitt is een Canadees, bassist Dean Reid een Amerikaan en drummer Marc Raue komt uit Duitsland. De enige Brit in de band is dus gitarist James Wigall. In Cheatahs’ geval lijkt een sterke interesse voor pittige onderwerpen en filosofieën – plus onversneden gitaarbands als My Bloody Valentine, Sonic Youth en Dinosaur Jr – daadwerkelijk grensoverstijgend.

Cheatahs veroorzaakte een paar jaar terug veel buzz met regelrechte altrock-kraker The Swan. Bij nieuwste plaat Mythologies heeft de band zich inmiddels mijlenver ontwikkeld ten opzichte van dat nummer en de rest van het gelijknamige debuut. De walmende geluidsmuren voelen niet meer als een bruisend warm bad, eerder een vervormde koortsachtige trip vol bevreemdende psychedelica en dwingende krautrock. Het is in elk geval duidelijk dat Cheatahs liever niet dat flavor-of’-the-month bandje wil blijven. Vanavond zal het viertal de wanden van de V11 met machtsvertoon doen sidderen. Zeg niet dat wij je niet gewaarschuwd hebben!

Cheatahs
Datum: za 23 januari 2016
Zaal: V11, Rotterdam
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek