30 X Pi in Paard van Troje

Ticketmaster

Schrijver, schilder en hiphoppionier Def P, bekend van o.a. Osdorp Posse, zit binnenkort dertig jaar in het vak. Om dit te vieren kondigt hij voor 2016 een tour en een nieuw solo-album aan onder de titel “30xPi”. Dit bijzondere album zal (naast digitale distributie) verschijnen in een gelimiteerde oplage op vinyl met handbeschilderde hoezen als unieke kunstwerkjes.

De Pionier van de Nederlandse HipHop
Def P (Pascal Griffioen) raaktte in de jaren ’80 in de ban van de toenmalige hiphopstroming. Hij werd geïnspireerd door de graffiti en rap, wat al snel zijn levensstijl werd. Hij richtte samen met zijn neef en vrienden de band Osdorp Posse op, wat een pioniersrol had voor alle Nederlandstalige rapgroepen. Later besloot de Osdorp Posse een eigen platenlabel ‘Ramp Records’ op te richten, waar Def P twee soloalbums opnam. Tegenwoordig schrijft Def P ook diverse theaterstukken en exposeert hij zijn schilderwerk in diverse galeries.

Versterking
Tijdens de tour wordt Def P bijgestaan door zijn hiphop vrienden. McGyver zal samen met Rickz en DJ Picky, rauwe rap en beats keihard door de speakers knallen. Spinal brengt zijn harde, zwartgallige, poëtische en emotionele rapstijl ten gehore en het uit Hoorn-afkomstige hiphopduo Engel & Just zullen met hun oldskool boombapsound de avond tot een spektakel maken.

30 X Pi
Datum: 21 mei
Zaal: Paard van Troje
Aanvang: 20:00 uur
Zaal open: 19:30 uur
Voorverkoop start 4 december

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek