Erik Truffaz Quartet naar het Grand Theatre

Ticketmaster

Erik Truffaz kijkt altijd vooruit. Hij staat bekend om het opzoeken van muzikale grenzen, en het incorporeren van verschillende stijlen in zijn muziek. Eind jaren negentig bereikte hij een cultstatus met het album ‘Bending New Corners’, dat een eclectische en organische mix liet horen van jazz, hiphop en drum ‘n bass. In de afgelopen jaren werkte Erik samen met onder anderen Bugge Wesseltoft, Talvin Singh, Ed Harcourt, Sophie Hunger, de Rotterdamse band The Mirror Conspiracy en Anna Aaron. Op zijn laatste album ‘El tiempo de la revolución’ liet Truffaz een Morricone-achtig filmisch geluid horen, dat hij subtiel combineerde met pop en grooves. Inmiddels heeft de immer productieve muzikant weer een nieuw album opgenomen met als titel ‘Doni Doni’. Het komt in januari 2016 uit op het label Parlophone en kent gastbijdragen van Rokia Traoré en rapper Oxmo Puccino.

Erik Truffaz Quartet
Datum: Woensdag 16 maart
Zaal: Grand Theatre, Groningen
Aanvang: 20:30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek