The Elementary Penguins & Bels of Youth naar Paard van Troje

Ticketmaster

Bells of Youth bestaat uit vijf muzikale, stijvolle rockheldinnen. Met ‘She said/He said’ scoorde de Nederlandse band afgelopen jaar een dikke hit en het duurde dan ook niet lang voordat ze door verschillende media werden getipt als de belofte van 2014. Volgens de biografie van de band kunnen de liedjes het best omschreven worden als ‘ronddartelende lammetjes en paardenbloemen, gecombineerd met sigaretten en whiskey. Harmonische electrofolk of indiepop kan ook. Het is maar net wat je wilt. In de zomer van 2015 dook de band samen met producer Tony Platt (oa. AC/DC, Bob Marley en Iron Maiden) een studio in de Belgische Ardennen in. Na twaalf dagen zwoegen zag daar een tweede album het daglicht, waarvan er ongetwijfeld een hoop nummers in het Paard ten gehore gebracht zullen worden. Wat je sowieso voor je kiezen krijgt deze avond, is een liveshow die je gegarandeerd uit je schoenen blaast.

The Elementary Penguins zijn een in Amsterdam gevestigde indierockband die aanstekelijke songs maakt die zich kenmerken door energieke zang en smerige gitaarpartijen. Als eerste single werd in oktober verleden jaar het nummer Magic uitgebracht. Het was meteen raak, want Magic werd opgepikt door de radio en kwam in Nederland en België terecht onder een commercial. Het was het begin van een periode vol hoogtepunten. Zo werd The Elementary Penguins door Spotify geselecteerd voor Spotlight On 2015, was de band te gast bij alle bekende radioprogramma’s en De Wereld Draait Door, deed de groep een uitgebreide clubtournee door Nederland, ontving een nominatie voor een 3FM Award in de categorie Best Alternative en was afgelopen zomer op veel festivals te zien waaronder Parkpop.

The Elementary Penguins & Bels of Youth
Datum: 25 maart
Zaal: Paard van Troje
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Voorverkoop start: 04 december

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek