Bevestigd door Patronaat Haarlem

Ticketmaster

12 februari Haarlem Ordinair presenteert: Apres Ski!
De dagen worden langer, het is koud en guur buiten… Hoogste tijd voor een Haarlem Ordinair apres ski editie! Denk aan foute muziek van DJ Flexy Frank & friends, nog foutere spelletjes en veel shotjes! In de aanloop naar deze nu al legendarische avond maken we meer bekend. Stay tuned en nodig vast je foutste vriendjes en vriendinnetjes uit!

21 februari Saviours (USA)
Originele heavy metal en doom, uitgevoerd met een hardcore punk insteek, dat is Saviours in het kort. Het nieuwe album ‘Palace of Vision’ staat vol met doomy slopers en snelle ragnummers, en klappen er regelmatig stevig op zoals Motörhead classic ‘Overkill’. Vette riffs stapelen zich op met kolossale ritmes en aanstekelijke gitaarmelodieën, en geheimzinnige psychedelische teksten over het occulte maakt deze Californische band zich klaar voor het einde der tijden.

5 maart Complexity Fest
Nederland is een nieuw metal festival rijker dat zich richt op de complexe, avontuurlijke kant van heavy muziek. De eerste editie is gepland op 5 maart 2016 in alle drie de zalen van Patronaat.

Onder andere tech-, death-, prog-, math- en djent-metal en core komen aan bod, waarbij virtuositeit en het betere beukwerk hand in hand gaan. Complexiteit uit zich hier niet alleen in het tentoonstellen van speltechniek, maar ook in onconventionele composities of een nieuw geluid.

De eerste namen die voor het festival worden aangekondigd zijn de Nederlandse tech/math metal meesters van TEXTURES, de Britse djent-rap sensatie HACKTIVIST, elektronisch metal project THE ALGORITHM, Franse prog metal band HYPNO5E (uit de hoek van GOJIRA), het creatieve DESTINY POTATO uit Servië met gitaarvirtuoos David Maxim Micic in de gelederen, conceptuele brute Britse metal band LOATHE, modern extreme metal van eigen bodem door DIVINE SINS, de hedendaagse NL mathcore groep MARY FIELDS en uit Haarlem de nieuwe progressive groove metal band HIBAKUSHA.

10 maart 3FM Presents:Causes
De indie pop band brak door met hun hit ‘Teach Me How To Dance With You’. Frontman Rupert Blackman en gitarist Jan Schröder schreven dit nummer in slechts dertig seconden, dus dat belooft nogal wat! Er volgden uitverkochte shows en o.a. een optreden op het Pinkpop festival. Op 5 februari 2016 veschijnt het debuutalbum, ‘Under Bridges That You Built For Me’. Dit album is opgenomen met Ian Gimble (bekend van o.a. Daughter, Bear’s Den en Mumford & Sons) en zal uitgebracht worden via het gerenommeerde label [PIAS].
De Britse Rupert Blackman kwam jaren geleden naar Nederland voor de liefde, maar bleef hier voor de muziek. Hij werd ontdekt toen hij als straatmuzikant in Utrecht speelde en in 2013 bracht hij zijn soloalbum ‘The Lights Of Home’ uit. Toen hij aan zijn tweede album begon te werken, werd het steeds duidelijker dat de band een grote rol speelde in het vormen van de nummers. Dit was de start van de band Causes.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek