Level 42 naar Doornroosje

Ticketmaster

Level 42 is een Britse jazz,- soul- en funkgroep rond de superbassist Mark King die wereldberoemd werd met zijn virtuoze ‘slap’ techniek. In de jaren tachtig scoorde Level 42 wereldhits met nummers als ‘Love Games’, ‘Lessons In Love’ en ‘Running In The Family’. De band scoorde maar liefst zestien top 40-hits in Nederland.

Level 42 is in 1980 opgericht door Mark King, Mike Lindup en Phil en Boon Gould. Wanneer in 1981 ‘Love Games’ uitkomt zet de band zich direct op de internationale kaart, en winnen de harten van vele soul- en funk-liefhebbers. De band is een graag geziene gast op de podia, en de radio krijgt maar geen genoeg van frisse, vrolijke funky popgeluid. Het specifieke ‘left hand slap’ basgeluid van Mark King waar Level 42 bekend mee is geworden staat bijna synoniem aan de jaren 80′, het decennium waar schoudervullingen en getoupeerde kapsels heel gewoon waren. De basstijl is combinatie met de samenzang met falsetto achtergrondzang van King en Lindup kenmerkend voor het jazz, soul en funk-geluid van Level 42. Met een nieuwe tour wordt het Nederlandse publiek getrakteerd op de grootste hits, maar komt ongetwijfeld ook nieuw materiaal van het vorig jaar uitgebrachte ‘Sirens’ langs.

Level 42
Datum: 04 november
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
De kaartverkoop start op vrijdag 18 december om 10.00 uur.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek