Mariah Carey op zaterdag 23 april in Ziggo Dome

Ticketmaster

Mariah Carey, de best verkopende vrouwelijke artiest aller tijden, keert terug naar Europa met haar Sweet Sweet Fantasy tour. Na de aankondiging van haar concerten in Las Vegas en een van de spannendste jaren van haar buitengewone carrière, neemt de wereldwijde superster haar fans mee op een spectaculaire reis waarin ze haar grootste hits uit haar carrière ten gehore brengt. Voor haar vele Europese fans doet de tour eerst 6 Britse steden aan om vervolgens in Europa neer te strijken. De Europese concertdata zijn de eerste aan deze kant van de Atlantische Oceaan sinds haar baanbrekende tour Charmbracelet die in november 2003 in Milaan eindigde. De kaartverkoop voor het concert in Ziggo Dome start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

De Sweet Sweet Fantasy tour staat in het teken van haar grootste hits met meer dan 18 nummer 1 singles waaronder de tijdloze songs ‘Hero’, ‘Fantasy’, ‘Always Be My Baby’, de wereldwijde hit ‘We Belong Together’ en nog veel en veel meer.

Het Britse deel van Mariah’s “Sweet Sweet Fantasy” tour start op 15 maart 2016 in Glasgow. Vervolgens reist ze door naar Leeds, Manchester, Birmingham, Cardiff en eindigt ze met een spectaculaire avond in de Londense O2 Arena. De tour gaat vervolgens verder naar het vaste land van Europa in Luxemburg, België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Duitsland, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland en eindigt daarna met een aantal zeer bijzondere optredens in Zuid-Afrika.

Lambily, it’s been too long!! I’m so excited to be coming to Europe to perform for you all. I promise we’re going to share the most amazing moments together and I have so many surprises in store for you daahhlings! Can’t wait to see you all in your hometowns. Love Mariah xx”

Mariah Carey staat bekend als muziekicoon, soul legende, pop fenomeen, adembenemende live artiest en de best verkopende vrouwelijke artiest aller tijden. Ze heeft meer dan 220 miljoen albums verkocht en heeft 17 van haar 18 Billboard Hot 100 nummer 1 singles zelf geschreven, waaronder ‘Fantasy’, ‘Always Be My Baby’, ‘Hero’, ‘Touch My Body’, ‘One Sweet Day ‘en’ We Belong Together’. Meer dan alle andere solo-artiesten.

Mariah is het voorbeeld van dé moderne popartiest door haar onderscheidende stem die 5 octaven reikt, haar schrijftalent en producing skills. Als zangeres, songwriter en producer is ze onderscheiden met meerdere Grammy Awards, 21 American Music Awards, Billboard’s “Artist of the Decade” Award, de World Music Award voor “World’s Best Selling Female Artist Of The Millennium , “en BMI’s” Icon Award “voor haar buitengewone talent voor songwriting.

Ze heeft wereldwijd topposities in de hitlijsten behaald en speelde voor volle stadions en concertzalen. Met haar mix van talenten heeft ze haar toegewijde fans uit diverse landen geïnspireerd en een nieuwe standaard in de muziekindustrie neergezet.

Mariah Carey laat een onuitwisbare stempel achter in de muziekwereld. Daarnaast heeft ze ook naam gemaakt op het witte doek met haar veelgeprezen rol in in Precious (2009), Lee Daniel’s The Butler (2013) en haar meest recente regiedebuut in A Christmas Melody, een Hallmark special waarin ze zelf ook een rol voor haar rekening neemt.

De zangeres zet zich tevens in voor een reeks van filantropische doelen die haar aan het hart liggen waaronder Save the Music, de Make-A-Wish Foundation, World Hunger Relief en de Elton John AIDS Foundation en nog veel meer. Ze is een enorme voorstander van goede doelen die in het teken staan van kinderen zowel nationaal als internationaal. Zo heeft ze in samenwerking met de Fresh Air Fund Mariah Camp opgericht, een toevluchtsoord voor kinderen uit de grote steden die voorziet in begeleiding van hun loopbaan ontwikkeling.

Vanaf dinsdag 15 december begint de speciale pre-sale voor Mariah Carey’s officiële online fanclub community Honey B. Fly via www.mariahcarey.com. Leden van Honey B. Fly krijgen als eerste toegang tot concertkaarten en vip pakketten. Fans kunnen nu een Honey B. Fly Live pas aanschaffen, hetgeen hun niet alleen maar toegang geeft tot de pre-sale voor de concertkaarten en vip pakketten maar ook een gratis lidmaatschap voor Honey B. Fly, toegang tot de HBF Community forum en tot exclusieve aanbiedingen die alleen voor leden gelden.

Mariah Carey
Datum: Zaterdag 23 april
Zaal: Ziggo Dome Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek