New Order & Joy Division tribute door Peter Hook naar De Effenaar

Ticketmaster

Na twee fantastische Joy Division tribute shows in 2011 komt Peter Hook terug en opent met een New Order set. En dan hebben we het nog niet gehad over de show van Joy Division in 1980 natuurlijk! Naast het bekende werk van Joy Division, speelt de legendarische bassist ook werk van New Order, waarmee hij ook na de dood van Joy Division zanger Ian Curtis een succesvolle carrière heeft. Zijn typische bas-sound ontwikkelde hij doordat zijn eerste versterker zo’n modderig geluid had, dat hij veel hoge noten moest spelen om toch goed te horen te zijn. Vanavond opent Peter Hook met zijn band The Light met een New Order-set en gaat daarna snel door met alle grote hits van Joy Division. Een unieke kans dus om dat werk nog eens te horen van de man die erbij was vanaf het begin.

Op 18 januari 1980 gaf Joy Division een legendarisch optreden in de Effenaar. Niet alleen is dit slechts één van de 12 optredens van Joy Division buiten de UK, de show werd bovendien zeer goed gedocumenteerd in historische bootlegs en zelfs op super-8 film! Tragisch genoeg pleegde zanger Ian Curtis precies 4 maanden na dit Effenaar optreden zelfmoord.

New Order & Joy Division tribute door Peter Hook
Datum: 17 april
Zaal: Effenaar
Aanvang: 20:15 uur
Zaal open: 19:30 uur
Start voorverkoop: Zaterdag 16 januari ’16

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek