Jack Parrow naar de Melkweg

Ticketmaster

Met zijn unieke uiterlijk (enorme pet, porno snor, jaren ’80 kleding) vette beats en ‘blerrie gevaarlike Afrikaans rap’ weet Jack Parow er altijd een feestje van te maken! En feesten doe je natuurlijk niet alleen en daarom deelt Jack op deze avond in het teken van het Festival voor het Afrikaans het podium met De Likt, Hemelbesem & Yoma en speelt Francois von Coke zelfs een paar nummers mee met Jack Parrow.

Jack Parow’s carrière begon met features bij Die Antwoord en Fokofpolisiekar, maar zijn solodoorbraak kwam in 2010 met de hits ‘Cooler As Ekke‘ en ‘Dans dans dans‘. Door een plekje te veroveren op het hiphop label Top Notch en samen te werken met The Opposites en De Jeugd van Tegenwoordig werd hij ook populair in Nederland. Op zijn laatste album ‘Nag Van Die Lang Pette‘ maakt Jack Parrow uitstapjes naar andere genres en laat hij soms ook een serieuzere kant zien maar o.a. zijn single P.A.R.T.Y. laat zien dat we voor een goed feest altijd bij hem aan het juiste adres zijn!

Het trio van De Likt veroveren Nederland met hun futuristische funk en gepeperde raps op minimale techno en italobeats. Met hun eigenzinnige singel ‘Ja Dat Bedoel Ik‘ wisten ze al heel wat minds te winnen en met hun sensationele vuige live optredens (o.a. op Noorderslag) winnen ze er nog veel meer. Ze worden vaak met de Jeugd van Tegenwoordig vergeleken alleen dan als een doorgesnoven Rotterdamse spraakwaterval met Tourettes.

Het in Zuid-Afrika razend populaire multi-talent Hemelbesem wordt ook wel de hardst werkende rapper van Zuid-Afrika genoemd. Hij wordt immers geboekt op elk mogelijk hiphopfestival- en feest. Hemelbesem brengt het Afrikaans van de straat op een geheel eigen manier door poëzie, rijm en hiphop te versmelten. Een goed voorbeeld is de titel van een van zijn nummers ‘Moenie Worry Nie’. Vanavond treed hij op met Yoma, de sexy kroonprinses van de Zuid-Afrikaanse hiphop. Ze is vastberaden om haar lyrische en krachtige poёzie in het Afrikaans het platform te geven dat het verdient. Check haar clip ‘Yoma Sin‘ en je weet zeker dat je haar op het podium wilt zien! Tijdens het optreden van Hemelbesem & Yoma zal tattoo en graffiti artist Kanasashi Tattoos een live graffiti performance neerzetten! Tijdens AKA tatoeëert Kanasashi Tattoos in Het Compagnietheater iedere dag van het Afrikaanse woord van de dag! Pletterpet, hijsbakkie, wipmat, moltrein, who knows? Tenslotte zal VJ Monique Pascall de avond visueel omlijsten!

Jack Parrow
Datum: 09 april
Zaal: Melkweg
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek