José James naar Doornroosje

Ticketmaster

José James wordt ook wel dé jazz-zanger van de hip-hop generatie genoemd. De uit Minneapolis afkomstige James combineert genres als jazz, soul, pop, hiphop, drum’n bass en spoken word. Hij groeide op met de muziek van Prince, hiphop, en moderne jazz terwijl hij John Coltrane, Marvin Gaye, Terry Callier en Billie Holiday tot zijn grootste inspiratiebronnen rekent. Hij trok naar New York om lessen te volgen in ‘The New School for Jazz and Contemporary Music’.

Daar nam hij muziek op met de legendarische drummer Chico Hamilton en pianist Junior Mance en stelde zijn eigen ensemble samen. Met dit ensemble maakte James zijn debuut-album ‘The Dreamer’. Dit album verscheen op het Brownswood-label van Gilles Peterson en werd een internationale hit. De plaat leverde James vele optredens op, hij speelde op de grootste jazz-festivals ter wereld en werd vervolgens veelgevraagd gastzanger (voor o.a. Basement Jaxx en Jazzanova). In de jaren daarna bracht José James twee succesvolle albums uit en imponeerde al eerder in Doornroosje en op het Valkhof Festival.

José James
Datum: 20 april
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek