Peter Hook & The Light naar Doornroosje

Ticketmaster

Peter Hook is mede-oprichter en bassist van het legendarische Joy Division, de baanbrekende post-punk band die eind jaren ’70 en begin jaren ’80 furore maakte. De dominante stijl van de Britse bassist was in hoge mate bepalend voor het geluid van Joy Division en later ook van het baanbrekende New Order, waarvan hij de frontman was. New Order groeide in de jaren ’80 uit tot een van de iconen van de new wave en dance.

Het album ‘Unkown Pleasures’ wordt gezien als het meesterwerk van Joy Division. Aanvankelijk was de band zelf niet tevreden over het album maar de pers en het publiek ontvingen het album met lovende kritieken. Het album verscheen in 1979 en enkele maanden later -zes weken voor de dood van Ian Curtis- speelde Joy Division in Doornroosje. Naast ‘Unknown Pleasures’ zal ook het album ‘Closer’ de revue passeren.

Peter Hook & The Light
Datum: 13 april
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:15
De kaartverkoop start vrijdag 22 januari om 10.00 uur.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek