Spasmodique naar Rotown

Ticketmaster

Ze zijn terug. En daarmee bedoelen we niet slechts een kort reünietje. Nee, “terug” als in écht terug. Dat bloedstollende “eenmalige” optreden van post-punkvedetten Spasmodique in het kader van 25 jaar Rotown blijkt slechts het topje van de ijsberg te zijn geweest. Onder de oppervlakte broeit en siddert het nog volop bij Mark Ritsema en zijn vrienden. Zodanig dat er zelfs een compleet nieuw album op komst is, getiteld Six, dat in maart verschijnt.

Het is dan ook té makkelijk om beetje sentimenteel te lopen doen. Dat Spasmodique de deur wagenwijd opgegooid heeft voor Rotterdamse herrieschoppers als Rats on Rafts, The Afterveins en The Lumes spreekt natuurlijk voorzich. Maar Spasmodique is een band met zelf nog een behoorlijke voorraad ammunitie dat verschoten moet worden. Vandaar dat de band een nieuw tijdperk inluidt met nieuwe muziek.

Spasmodique belichaamt het Rotterdamse geluid van de aftakeling, de paranoia, de woede en de angst. Het is een band die net als Nick Cave, Swans en Einsturzende Neubauten tot vandaag de dag relevant blijft…of er nu tien, twintig of zelfs dertig jaar tussen zit, dat maakt geen ene bal uit. Met nu nóg meer ervaring, meer beheersing en meer opgekropte frustratie achter de hand is Spasmodique machtiger en onberekenbaarder dan ooit. De inktzwarte bariton van Ritsema, de meedogenloze donderslagen van Reinier Rietveld, de brommende bas van Martin Docters van Leeuwen en het hellevuur uit de gitaar van Arjo Hijmans…dit blijft een band om te koesteren.

Spasmodique
Datum: zo 27 maart 2016
Zaal: Rotown
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek