Dropkick Murphys naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Tien jaar geleden schalde bij de openingsscènes van de misdaadfilm ‘The Departed’ van Martin Scorsese het nummer ‘I’m Shipping Up to Boston’ (gebaseerd op een tekst van Woody Guthrie). Vertolkers waren niemand minder dan Dropkick Murphys.

De Amerikaanse band Dropkick Murphys kent een heel specifiek eigen geluid. In 1997 kwam het eerste album ‘Do or Die’ uit, maar pas bij het vierde album ‘Blackout’ brak de band echt door. Het geluid van Dropkick Murphys omvat feestelijke punk gecombineerd met Ierse folk. De band is ontstaan in hetzelfde straatje waar ook The Pogues en Billy Bragg zijn opgegroeid. Bij Dropkick Murphys is het altijd feest en de band heeft een geduchte live-reputatie. Logisch ook, want als de bandleden niet in de studio zitten, zijn ze altijd op tour. En dat al ruim 20 jaar! St. Patrick’s Day valt in Groningen dus wat laat dit jaar, maar een feest wordt het zeker!

Dropkick Murphys
Datum: Zondag 19 juni
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek