Monsieur Doumani naar Paradiso

Ticketmaster

Monsieur Doumani maakt Cypriotische folk in een hedendaags jasje. Hoewel ze in 2014 al werden genomineerd voor ‘beste nieuwkomer’ door Songlines Music Awards en hun tweede album ‘Sikoses’ afgelopen jaar hoge ogen gooide in diverse lijstjes, wordt dit hun eerste tour in Nederland. Ze spelen opgewekte en elegante melodieën, die doen denken aan traditionele volksmuziek, op de tzouras (Grieks snaarinstrument verwant aan de bouzouki) en de gitaar met trombone en andere blaasinstrumenten.

Hun teksten gaan over de financiele crisis, het corrupte politieke systeem, sociale ongelijkheid en milieuproblemen. Met hun muziek tracht de band ook bij te dragen aan de hereniging van Cyprus en betere relaties tussen het Griekse deel en het Turkse deel. Zoals ze zelf zeggen: “We don’t sing in the Turkish language, but many of the traditional songs that we play are from a shared tradition with Turkish Cypriots.”

Monsieur Doumani
Datum: Zondag 17 april 2016
Zaal: Paradiso
Aanvang: 21.00 uur
Zaal open: 20.00 uur
Voorverkoop vanaf 29 januari

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek