Wende & Amsterdam Sinfonietta naar Paradiso

Ticketmaster

Tijdens de concertreeks ‘Breder dan klassiek’ van Amsterdam Sinfonietta werkt het strijkorkest samen met artiesten uit de pop- en jazzwereld. Afgelopen jaar werd de tournee met Wende een regelrechte hit. Wegens succes geeft deze volgens het Eindhovens Dagblad “topcombinatie” een extra, eenmalig concert in Paradiso. Wende en de strijkers dompelen het publiek anderhalf uur onder in de romantische liefde, die in alle stadia wordt bezongen.

Het programma is een mix van Wendes eigen nummers, covers en klassieke stukken, met haar liefdes-cv als rode draad. Covers zijn van onder anderen Stromae, David Bowie, Shirley Bassey, Nina Simone, Aznavour en Jacques Brel. Ook zingt Wende “When I am laid in earth” uit de barokopera Dido and Aeneas. “De boodschap van die muziek is heel romantisch”, zegt Wende. “De uitdaging is dus hoe we dit naar deze tijd vertaald krijgen.” De klassieke werken van Rameau, Lekeu en Dessner sluiten qua emotie naadloos aan. De concerten werden ook in de pers bejubeld. “Wende kleurt met Sinfonietta glorieus buiten de lijntjes”, kopte NRC. “Veel van de liedarrangementen zijn zo krachtig dat ze het origineel haast doen vergeten”, schreef de Volkskrant en “Eerst onstuimig, dan intiem. Sinfonietta en Snijders zijn liefdespartners”.

Wende & Amsterdam Sinfonietta
Datum: Dinsdag 24 mei 2016
Zaal: Paradiso
Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 19.00 uur
Voorverkoop vanaf 27 januari

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek