Lee Fields naar de Effenaar

Ticketmaster

Soul-legende Lee Fields begon zijn carrière in de jaren zeventig, als een funkartiest die zoveel weg had van James Brown dat hij de bijnaam `Little J.B.’ kreeg. Al werd Fields nooit zo groot als Brown, hij maakte meerdere platen die uitgroeiden tot collectors items. Na een stilte van vele jaren kwam de old school funk- en soulzanger begin jaren 90 terug in beeld.

In 1999 was Fields de eerste artiest die bij het fameuze soul en funklabel Desco (nu Daptone), een volledig album uitbracht. Daptone is in 2007 zeer beroemd geworden. In de studio van het label werd het bekende ‘Back to Black’ album van Amy Winehouse is opgenomen met de huisband the Dap-Kings.

Het laatste album van Fields heet ‘Emma Jean’ en is opnieuw een bewijs van zijn kunnen, net als zijn geweldige shows in de Effenaar.

Een avond pure soul voor de liefhebbers van James Brown en Otis Redding met muzikale omlijsting van het weLOVEweFUNK deejay collectief.

Lee Fields
Datum: 14 mei
Zaal: Effenaar
Aanvang: 21:00 uur
Zaal open: 19:30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek