Luke Winslow-King naar het Grand Theatre

Ticketmaster

Geïnspireerd door vooroorlogse blues en traditionele jazz, houdt de in New Orleans (waar anders?) residerende Luke Winslow-King de geest van Mississippi John Hurt, Robert Johnson en andere vroege blueshelden in ere. Hij deelde het podium met o.a. Pokey LaFarge, Jack White, Taj Mahal en de Rebirth Brass Band. Winslow-King is de onbetwiste ambassadeur van New Orleans’ (kleur)rijke cultuur. De in Cadillac, Michigan opgegroeide songwriter studeerde in de stad en kwam er uiteindelijk ‘vast te zitten’ toen zijn bandbus geplunderd werd. Sindsdien is dit de stad, die geldt als bakermat van de jazz en deltablues, waar hij zijn songs schrijft. De rest van de wereld is zijn podium.

Na het goed ontvangen album ‘The Coming Tide’, dat hem bovendien een nominatie voor Best Male Performer in Offbeat Magazine opleverde, kwam er in de zomer van 2014 een opvolger. Ook ‘Everlasting Arms’ bevat een onweerstaanbare eclectische mix van deltafolk, ragtime, skiffle, jazz en rock ’n roll. Tel daar een bevlogen, onbevangen liveperformance van deze artiest bij op en je begrijpt waarom deze avond een speciale wordt.

Luke Winslow-King
Datum: Zondag 26 juni
Zaal: Grand Theatre, Groningen
Aanvang: 20.30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek