Cowboys Of The Sky naar Nieuwe Nor

Ticketmaster

Naar aanleiding van de ‘B52 Reunion’ in poppodium NIEUWE NOR in september 2012 besloot Cowboys Of The Sky weer te gaan optreden en een album op te nemen. Op vrijdag 20 mei komt de band terug om haar nieuwe album “Kickstart” te presenteren. Vervolgens vindt de ‘B52 Reunion / afterparty’ plaats, waar DJ B-art grunge-, new wave- en punk-hits draait.

It’s trashy swamp blues, it’s punky rock-‘n-roll, it’s Cowboys Of The Sky. De ‘huisband’ van B52 in Hulsberg werd eind jaren 90 opgericht. Een eerste lo-fi demo werd gedraaid op Studio Brussel en zorgde voor succes in Limburg. In 1999 leggen ze hun sessies vast op hun eerste full-length cd “Headhammers”. Hierop worden de uitersten van blues en punk nog meer uitgediept . Na lovende recensies (in o.a. Oor en LiveXS) wordt het enthousiasme ook aangewakkerd in de rest van Nederland. Er volgt er een indrukwekkende lijst optredens in het clubcircuit met optredens in zalen als Paradiso, Het Patronaat en Doornroosje. Maar ook in kleinere kroegen weet de band voor memorabele avonden te zorgen met hun puntige songs en energieke podium act. In 2003 verschijnt de mini-cd “Shiver” en wordt een videoclip opgenomen voor het nummer “Sugar”. Door omstandigheden besluit de band er eind 2003 mee te stoppen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Door het reünie-optreden in september 2012 in poppodium NIEUWE NOR krijgen Cowboys Of The Sky de smaak weer te pakken en besluiten ze een doorstart te maken. De band gaat weer optreden, doet mee aan ‘Nu Of Nooit’, en neemt een nieuw album op.“Kickstart”, zoals de plaat gaat heten, wordt uitgebracht op CD en vinyl.

Cowboys Of The Sky
Datum: 20 mei
Zaal: Nieuwe Nor, Heerlen
Aanvang: 20:30
Zaal open: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek