Luke Winslow-King naar de Nieuwe Nor

Ticketmaster

Geïnspireerd door vooroorlogse blues en traditionele jazz, houdt de in New Orleans (waar anders?) residerende Luke Winslow-King de geest van Mississippi John Hurt, Robert Johnson en andere vroege blueshelden, in ere. Hij deelde het podium met o.a. Pokey LaFarge, Jack White, Taj Mahal en de Rebirth Brass Band. Op donderdag 23 juni komt hij naar poppodium NIEUWE NOR.

Luke Winslow-King is de onbetwiste ambassadeur van New Orleans’ rijke en kleurrijke cultuur. De in Cadillac, Michigan opgegroeide songwriter studeerde in de stad en kwam er uiteindelijk ‘vast te zitten’ toen zijn bandbus geplunderd werd. Sindsdien is dit de stad, die geldt als bakermat van de jazz en deltablues, waar hij zijn songs schrijft. De rest van de wereld is zijn podium.

Na het goed ontvangen album ‘The Coming Tide’, die hem bovendien een nominatie voor Best Male Performer in Offbeat Magazine opleverde, bevatte ook opvolger ‘Everlasting Arms’ weer een onweerstaanbare eclectische mix van deltafolk, ragtime, skiffle, jazz en rock ’n roll. Tel daar een bevlogen, onbevangen liveperformance van deze artiest bij op en je begrijpt dat we op donderdag 23 juni weer een mooie naam toevoegen aan het rijtje Pokey LaFarge, Meschiya Lake,…

Luke Winslow-King
Datum: 23 juni
Zaal: Nieuwe Nor, Heerlen
Aanvang: 20:30
Zaal open: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek