Luke Winslow-King naar ‘t Paard

Ticketmaster

Sinds Luke Winslow King New Orleans Beste Blues Artist werd genoemd door Gambit Magazine in 2015, toerde hij door de Verenigde Staten, Australië, Canada en Europa. Hij en de band doen nu een nóg uitgebreidere 2016-17 wereld tournee waarbij Den Haag niet overgeslagen wordt!

Geïnspireerd door vooroorlogse blues en traditionele jazz, houdt de in New Orleans (waar anders?) residerende Luke Winslow-King de geest van Mississippi John Hurt, Robert Johnson en andere vroege blueshelden, in ere. Hij deelde het podium met o.a. Pokey LaFarge, Jack White, Taj Mahal en de Rebirth Brass Band en neemt deze avond niet alleen zijn Mississippi-deltafolk mee naar Den Haag, maar ook zijn met wasbord en engelenstem bewapende wederhelft Esther Rose.

Stuck in New Orleans
Winslow-King is de onbetwiste ambassadeur van New Orleans’ rijke en kleurrijke cultuur. De in Cadillac, Michigan opgegroeide songwriter studeerde in de stad en kwam er uiteindelijk ‘vast te zitten’ toen zijn bandbus geplunderd werd. Sindsdien is dit de stad, die geldt als bakermat van de jazz en deltablues, waar hij zijn songs schrijft. De rest van de wereld is zijn podium.

Luke Winslow-King
Datum: 13 mei
Zaal: Paard, Den Haag
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Voorverkoop start 5 februari

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek