Doro naar Gebr. de Nobel

Ticketmaster

Doro Pesch ook wel ‘The German Queen of Metal’ genoemd komt op donderdag 24 november naar Leiden! Doro heeft inmiddels alweer tientallen solo-albums op haar naam staan, maar was voorheen bekend van de band Warlock.

Het succes verhaal van Doro begint in de jaren ’80 van de vorige eeuw met haar band Warlock en het album ‘Burning The Witches’ (1983). In 1986 staat de zangeres als eerste vrouw ooit op het ‘Monsters of Rock festival in Engeland. In datzelfde jaar staat Warlock in het voorprogramma van Judas Priest en meer iconen volgen, waaronder Ronnie James Dio, The Scorpions en Motörhead. In 1990 neemt de zangeres het self-titled album Doro op, geproduceerd door Kiss-mastermind Gene Simmons. ‘Calling The Wild’ (2000) is een andere mijlpaal in haar carrière, dit album bevat the hits ‘Love Me Forever’ en ‘Alone Again’. Op haar meest recente album “Raise Your Fist” (2012) zijn onder andere Motörhead’s Lemmy en Ozzy Osbourne’s gitarist Gus G te horen. In 2013 vierde Doro haar 30-jarig jubileum. Doro wordt tijdens deze avond bijgestaan door Nick Douglas (Bass), Johnny Dee (Drums), Bas Maas (Guitars), Luca Princiotta (Guitars, Keyboard) en Harrison Young (Keyboard).

Doro
Datum: 24 november
Zaal: Gebr. de Nobel
Zaal open: 19:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek