Rotten Sound naar 013

Ticketmaster

Geen avond voor mensen met een zwak hart: de Finse grindcore band Rotten Sound komt naar 013! Rotten Sound gaat eigenlijk al mee sinds 1993, maar – zoals wel vaker in dit genre – was de band de eerste 7 jaar vooral bezig naam te maken met al-dan-niet obscure demo’s, singles en EP’s. Pas vanaf ‘Murderworks’ (2001) lukt het de Finnen om internationaal een voet aan de grond krijgen. Daarna wordt de groep eigenlijk per album geliefder.

Het beste werk, naar onze mening, verscheen in 2011: ‘Cursed’. Door de jaren heen is het geluid van de Finnen steeds beter uitgekristalliseerd: ziedende grindcore, ingevuld met ruwe deathmetal en beestachtige hardcore. Dit jaar, vijf jaar na die laatste full-length, verschijnt er eindelijk weer nieuw werk: ‘Abuse To Suffer’ en dat brengt ze vanavond voor een exclusieve NL show naar 013.

De eigenzinnige blackmetalband Abigail Williams wisselt net zo vaak van leden als van sound. Het is altijd een kleine verrassing wie frontman Ken Sorceron (o.a. ex-Lord Mantis) nu weer meeneemt, net als wat voor blackmetal hij speelt. Atmosferisch? Juist recht voor z’n raap? Old-school? Of toch weer iets heel anders? Hoe het ook zij, het is eigenlijk altijd van hoog niveau. Cult Leader valt qua sound meer te zoeken in de wateren van Rotten Sound. Allesverzengende grindcore met een voet stevig in de deathmetal. Fans van Nails en Trap Them zijn gewaarschuwd.

Rotten Sound
Datum: za 23 april ’16
Zaal: 013
Zaal open: 18:00u
Aanvang: 19:00u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek