Warrier Soul naar De Pul

Ticketmaster

De carrière van Warrior Soul is een verhaal van uitersten. Warrior Soul wordt geboren wanneer Kory Clarke (zanger, bandleider) een weddenschap met een promotor van een bekende New Yorkse nachtclub aangaat om binnen 6 maanden de beste rockband van de stad kan vormen. De band maakt direct indruk en als beloning tekent Warrior Soul negen maanden later bij majorlabel Geffen en krijgt en passant een miljoen dollar mee.

De band stelt vervolgens niet teleur en komt in 1990 met een dijk van debuutplaat (‘Last Decade Dead Century’) dat in menig jaarlijstje hoge ogen zou gooien. De plaat wordt door het grote publiek echter in het geheel niet opgepikt. Ondanks voorprogramma’s voor o.a. Queensryche, lukt het de band niet enige bekendheid te vergaren. Debet hieraan is het in die tijd veranderende muzieklandschap. Alle ogen van het gitaarminnend publiek zijn gericht op die beroemde regenachtige stad in het noord-westen van de Vereningde Staten. Grunge was het toverwoord, en voor een hardrock/punk band met licht psychedelische invloeden en politiek geëngageerde teksten was geen plaats. Ondanks dat de band haar stinkende best bleef doen en geweldige platen bleef maken, o.a. ‘Drugs, God and the New Republic’ en ‘Salutations from a Ghetto Nation’, bleef de erkenning uit. Na verschillende line up wisselingen en gedropt te zijn door Geffen besluit Kory Clarke in 1995 de band op te doeken. Vanaf 2007 staat ze weer op de planken, en nu in Uden!

Warrier Soul
Datum: 25 maart
Zaal: De Pul, Uden
Zaal open: 19:30
Anvang: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek