Extra show Birdy op 23 april in Paradiso

Ticketmaster

De singer-songwriter Birdy geeft een extra show op 23 april in Paradiso Amsterdam. Voor de show op 22 april is slechts nog een beperkt aantal tickets beschikbaar. De Britse muzikante debuteerde vijf jaar geleden met haar cover van Bon Iver’s ‘Skinny Love’ en timmert sindsdien hard aan de weg met prachtig eigen materiaal. Haar laatste single ‘Keeping Your Head Up’ bestormt momenteel wereldwijd de hitlijsten en wordt veelvuldig gedraaid door de radiostations.

Kleine meisjes worden groot en ook al is Birdy nog maar negentien, haar muziek klinkt volwassener dan ooit. Als de single ‘Keeping Your Head Up’ van het op 25 maart te verschijnen album ‘Beautiful Lies’ iets verraadt, dan is het wel de groei die de Britse heeft gemaakt sinds haar laatste album ‘Fire Within’ uit 2013. En dat vindt ze zelf ook: “Beautiful Lies is mijn coming-of-age album, waarop ik zowel mijn goede als slechte ervaringen van de laatste jaren als inspiratie heb kunnen gebruiken bij het schrijven van de nummers. Ik ben nog nooit zo zelfverzekerd en trots geweest tijdens het maken van een plaat, van het schrijven en produceren tot het artwork. Het album gaat over het vinden van licht in donkere tijden en het overwinnen van momenten waarin je je compleet verloren waant.”

Geleidelijk aan neemt Birdy het heft in eigen handen: waar haar debuutplaat slechts één eigen compositie kende heeft ze nu duidelijk gekozen voor een koers met alleen eigen materiaal. De volwassen sound die ze eerder liet horen, heeft ze doorontwikkeld. De single ‘Keeping Your Head Up’ is een uptempo nummer, maar wel met de onmiskenbare singer-songwriter vibe die Birdy kenmerkt. De bijbehorende videoclip werd door Birdy gereleased via Facebook en werd in slechts drie uur bekeken door 750.000 mensen en de teller staat inmiddels op ruim vier miljoen views! Daarnaast heeft de single ook nog eens een remix gekregen van de populaire Nederlandse DJ Don Diablo en heeft Spotify het nummer verkozen tot een van de honderd meest uplifting nummers ooit.

Het beloven dan ook prachtige avonden te worden in de Paradiso. Een absolute aanrader voor iedereen met een voorliefde voor zowel de meer intiemere liedjes als voor grootse composities.

Birdy
Datum: 23 april (Extra Show)
Zaal: Paradiso
Aanvang: 20.30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek