Esther Apituley’s LocoMotive naar het Grand Theatre

Ticketmaster

Altvioliste Esther Apituley heeft het onbedwingbare verlangen om vastgeroeste tradities open te breken. Op zondag 13 maart komt ze naar het Grand Theatre met Esther Apituley’s LocoMotive waarbij theater en klassieke muziek worden samengebracht. Tijdens dit ééndaagse muziekfestival is o.a. de hoofdvoorstelling Bach & Bleekwater te zien (met Leny Breederveld en 7 topmusici, en tekst van Ko van den Bosch), krijgt Hans Dagelet carte blanche om samen met Apituley’s strijkkwartet het publiek te verrassen en is er een dinerconcert met live muziek.

In de hoofdvoorstelling Bach & Bleekwater neemt Esther het publiek mee in haar muzikale verbeelding met persoonlijke verhalen. Er vindt een bijzondere ontmoeting plaats tussen de violist (Esther Apituley) en de schoonmaakster van het theater (Leny Breederveld). Met 7 topmusici waaronder Lisa Jacobs, tekst van schrijver Ko van de Bosch en compositie van De Nieuwe Wildernis componist Bob Zimmerman, is Bach & Bleekwater een unieke muziektheatervoorstelling rondom de Chaconne van Bach.

De hoofdvoorstelling wordt omringd met een uitgebreid programma, waaronder Carte Blanche, waarbij Hans Dagelet carte blanche krijgt om samen met Apituley’s strijkkwartet het publiek te verrassen. Het strijkkwartet vormt voor Esther het fundament en is haar grootste inspiratiebron. Zij wil Hans Dagelet uitdagen vanuit zijn persoonlijke achtergrond uit het muziekrepertoire van het strijkkwartet te kiezen of te ontdekken en dat te koppelen aan een maatschappelijke visie. In Haarlem lieten o.a. Paul Witteman en Hedy d’Ancona het publiek op meeslepende wijze kennismaken met hun lievelingsstukken en favoriete componisten.

Esther Apituley vindt het niet alleen belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met muziek, zij wil hen ook een podium bieden. Daarom staat What’s App Bach in het voorprogramma van de hoofdvoorstelling, een stuk speciaal geschreven door Ko van den Bosch. Met onder andere het Haydn Jeugd Strijkorkest (HSJO) komt een korte muziektheatervoorstelling tot leven dat geschikt is voor de hele familie. Verder is er een dinerconcert met live muziek.

Esther Apituley’s LocoMotive
Datum: 13 maart
Zaal: Grand Theatre, Groningen

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek