Venice naar het Rabotheater Hengelo

Ticketmaster

De Amerikaanse West Coast band Venice komt op 28 april voor een concert naar het Rabotheater in Hengelo. In hun nieuwe ‘Brunch Buffet Tour’ delen ze aan de hand van een verzameling van hun favoriete covers hun muzikale herinneringen met het publiek. “We zijn door zoveel meer dan alleen West Coast muziek beïnvloed en deze tour is een mooie kans om de verhalen maar vooral de prachtige songs met ons publiek te delen”.

Aanleiding van deze tour is het nieuwe Venice album ‘Brunch Buffet – Tasty Covers’ dat dit voorjaar uitkomt. Het album is een eerbetoon van de band aan hun muzikale invloeden en bevat de band’s dierbaarste tracks van onder meer Neil Young, Jackson Brown, Stevie Wonder en Steely Dan in een speciale Venice uitvoering. “Een mooie manier om samen met het publiek stil te staan bij de muziek en de artiesten die ons hebben gemaakt tot wat we nu zijn”.

De Amerikaanse formatie Venice wordt wereldwijd geroemd om hun perfecte West Coast harmonies. De band bestaat uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kipp en Pat Lennon die zijn geboren en getogen in Venice Beach, Californië. Sinds de jaren 80 treden ze samen op en hebben, beinvloed door onder meer Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac en The Eagles, een eigen folk/rock/soul sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen.

De Lennons beschouwen Nederland als hun tweede vaderland. Sinds hun doorbraak hier eind 90er jaren hebben ze, samen met bassist Mark Harris, drummer Dann Gillen en sinds recent de inbreng van Nederlandse toetsenist Jasper Westerhof, een grote schare trouwe fans opgebouwd en werden ze beloond met onder meer een gouden album en een Edison voor Beste Internationale artiest. Hun zonnige ‘harmony-sound’, persoonlijke teksten en betrokken shows leveren Venice in Nederland iedere tour staande ovaties op.

Ook in de US behoort de band tot de vaste waarden van de music scene. Zo maakten ze in 2010 deel uit van de meer dan tweehonderd shows tellende stadion tour met Pink Floyd frontman Roger Waters en leverden de bandleden de afgelopen jaren bijdragen aan tribute albums van iconen als Crosby, Stills, Nash & Young, Bruce Springsteen, Don Henley en Jackson Brown. Afgelopen zaterdag stond Venice samen met onder meer Bonnie Raitt op het podium van de Troubadour in Hollywood, in de ‘Tribute to Glenn Frey’ show. “Venice reading of “Desperado” soared thanks to the spot-on four-part harmonies by the band’s two pair of sibling singers” (L.A. Times).

Venice
Datum: donderdag 28 april 2016
Zaal: Rabotheater Hengelo
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
De kaartverkoop voor dit concert start zaterdag 20 februari om 10:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek