PAWS & Dead Coast naar V11

Ticketmaster

Tijdens die legendarische avond dat Japandroids Rotown afbrak stond er een band in het voorprogramma met soortgelijke liedjes over depressie, hartzeer en shit luck. Ja, het leven is soms een behoorlijke domper, maar het Schotse PAWS keert vanavond gelukkig terug naar Rotterdam om tegenslag te kenteren tot hemelsbrede gaan-met-die-banaan botvieringen.

Het onvolprezen Youth Culture Forever staat bomvol noisy punkliedjes met krachtige emotionele lading. De romp van het Lichtschip V11 moet haast wel een familiare omgeving zijn voor PAWS, aangezien het debuut Cokefloat! is opgenomen in de Lightship95 Studio van Rory Atwell (Test Icicles). Oftewel: een betere band om je pintje V11-bier stevig bij te proosten bestaat niet.

Dead Coast klinkt alsof leden van The Doors en The Beach Boys met Syd Barrett in een tijdcapsule verstrikt raakten om vervolgens in de 21ste eeuw een band te beginnen. Het onlangs uitgebrachte Shambolic is een koortsachtige luistertrip gemixt met sausjes surf, psychedelica en bossa nova. Een fantastische plaat die zowel in de bloedhete zomer als de grauwe herfst goed tot zijn recht komt. Fans van het in 010 immer populaire The Growlers zullen van dit collectief uit Londen overigens ook wel pap lusten.

PAWS & Dead Coast
Datum: vr 22 april 2016
Zaal: V11
Deur open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek