Telegram naar Rotown

Ticketmaster

Het Londense Telegram van de meest gehypte namen die de laatste tijd over de Noordzee is komen waaien. En dat is niet meer dan terecht. Tel de puntige indieliedjes van The Libertines, de stijlvolle glamrock van Roxy Music en de excentrieke Britpop van Super Furry Animals bij elkaar op, en je krijgt iets dat (min of meer) lijkt op het debuut Operator, dat is uitgebracht op eigen label GramGram. Liedjes als Rule Number One en single Taffy Come Home werken zowel op de dansvloer als in een moshpit en blijven door en door aanzetten tot het indrukken van de repeatknop.

De buzz kwam eigenlijk al in een vroeg stadium: Telegram stuurden rauwe iPhone opname naar BBC coryfee Marc Riley, zonder hoge verwachtingen. Dat leverde de band al gauw lovende pers op. Ondanks dat vergde het alsnog een hoop ijver en arbeid voor Telegram om door te kunnen breken. Operator is tot stand gekomen dankzij een doortastende grassroots-mentaliteit. Telegram wist nét genoeg poen en zieltjes bij elkaar te sprokkelen via crowdfunding-platform Pledgemusic om uiteindelijk Rory Atwell (Test Icicles) te strikken als producer.

Een band met zodanig onbeteugelde bluf en talent kunnen we natuurlijk niet weigeren in Rotown. Telegram is zonder twijfel eentje om te koesteren en te onthouden!

Telegram
Datum: zo 1 mei 2016
Zaal: Rotown
Deur open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek