Tommy Emmanuel naar de Oosterpoort

Ticketmaster

De wereldberoemde Australische gitarist Tommy Emmanuel (twee Grammy nominaties!) komt terug naar Groningen! Al op jonge leeftijd begon Emmanuel aan zijn carrière. Op zijn 10e tourde hij met zijn familie onder de naam ‘The Emmanuel Quartet’ door Australië en eigenlijk is hij nooit meer gestopt met gitaar spelen. Zo speelde hij veel als sessiemuzikant en werkte onder andere samen met Michael Bolton, Eric Clapton, John Denver en Stevie Wonder.

Rond zijn 30e kwam er een droom uit: een samenwerking met zijn idool en held Chet Atkins. Samen namen zij het album ‘The Day The Finger Pickers Took Over The World’ op. Daarmee haalde hij zijn eerste Grammy nominatie binnen. Het album ‘The Mystery’ leverde hem zijn tweede nominatie op. Tommy Emmanuel is inmiddels uitgegroeid tot een virtuoze, succesvolle soloartiest. In september 2015 bracht hij een nieuw album uit, ‘It’s Never Too Late’, en nu gaat hij ermee op tour!

Voorprogramma: Andy McKee
Andy McKee is een jonge akoestische gitarist, met name bekend om zijn virtuoze percussieve techniek, waarmee hij via YouTube bekend werd. Hij behoort nu al tot de beste van de wereld. Zijn jeugdige energie en aandacht voor liedstructuren en melodieën verheffen hem boven menig ander.

Tommy Emmanuel
Datum: Maandag 26 september
Datum: De Oosterpoort

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek