Julia Kent + Field Rotation naar Tivoli de Helling

Ticketmaster

Na haar studie aan het conservatorium maakt de Canadese celliste Julia Kent een bewuste keuze om als muzikant de underground scene in te gaan. Zij wordt een van de vaste bandleden van Antony and the Johnsons, maar werkt ook samen met onder andere Mi And L’au, Devendra Banhart en Stars Of The Lid. Als soloartiest heeft ze inmiddels vier albums op haar naam staan, waarop ze met gelaagde cellopartijen, elektronica en veldopnames haar neoklassieke composities kleurt met thema’s als stad, natuur en reizen. Op hemelse, ontroerende en cineastische wijze brengt ze met haar muziek heftige emoties over van melancholie, verdriet en nostalgie. Denk aan: David Darling, Hildur Gudnadóttir en Greg Haines.

Field Rotation is het project van Christoph Berg, een in Berlijn wonende componist. Berg heeft kamermuziek geschreven voor hoofdzakelijk viool, piano en contrabas, waarbij Berg ook nog allerlei elektronische geluiden, gitaar en veldopnames op subtiele wijze toevoegt. Deze ontroerende pracht zal fans van Olan Mill, Greg Haines, Insa Donja Kai, Ólafur Arnalds en Max Richter zeker aanspreken.

Julia Kent + Field Rotation
Datum: 01 mei
Zaal: Tivoli de Helling
Aanvang: 15:00
Zaal open: 15:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek