METZ naar de Nieuwe Nor

Ticketmaster

Alles wat goed is aan luide extatische livemuziek hoor je terug in de muziek van het Canadese METZ. Dit uit Toronto afkomstige trio bestaat uit frontman Alex Edkins, drummer Hayden Menzies en bassist Chris Slorach. In 2012 verscheen hun titelloze debuutalbum op het Sub Pop-label. Met METZ ging het befaamde label eigenlijk terug naar de roots: de tijden dat het label grossierde in kwalitatief hoogstaande rock en noise zoals Nirvana, Soundgarden en Mudhoney. METZ is bruut, hard, rauw, snel en inventief en geeft een vette knipoog naar bands als Big Black, The Pixies, Jesus Lizard, Shellac en Hot Snakes.

Na twee jaar touren en een slordige 400 optredens verder heeft METZ zichzelf nog beter leren kennen. De heren doken de studio om er vervolgens uit te komen met hun tweede album genaamd ‘METZ II’ (2015). Op dit plaatje klinken ze nog venijniger, bruter en heftiger dan op hun debuut. Hetzelfde geldt voor hun live optredens, want METZ maakt natuurlijk muziek die je niet alleen moet horen maar ook moet voelen. Verwacht een immens opruiende show vol opgefokte, met heftige breaks doorspekte noisepunknummers. Vorig jaar stond METZ o.a. op Best Kept Secret en Le Guess Who?, dus mis deze kans om deze weergaloze band in Heerlen te zien niet!

METZ
Datum: 30 mei
Zaal: Nieuwe Nor, Heerlen
Aanvang: 20:30
Zaal open: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek