White Lung naar Paard van Troje

Ticketmaster

White Lung is een Canadese punkformatie met een catchy, noisy punkrock-sound en een hoogblonde, feministische frontvrouw. Héél verwonderlijk is het dus niet dat de groep vaak wordt vergeleken met bands als Hole, Le Tigre en Pussy Riot – ook al heeft zangeres Mish Way zelf nog zo’n hekel aan de term ‘riot grrrl’.

Way schuwt moeilijke thema’s niet en gebruikt haar rauwe en krachtige stem om onderwerpen als seksuele politiek, de zieke cultuur rond het verschijnsel verkrachting en verslaving te bespreken. Exclaim! Magazine betitelde hun eerste album (‘It’s The Evil’) direct tot Punk Album Of The Year. Ook Pitchfork draagt de groep op handen en gaf de recentste plaat ‘Deep Fantasy’ een 8,6. En geef ze eens ongelijk: die harde riffs, energieke ritmesecties en overstuurde gitaarloopjes klinken érg lekker samen. Op 6 mei komt het vierde album ‘Paradise’ uit. We zijn dan ook zeer verheugd dat de band 2 juni in het Paard van Troje staat!

White Lung
Datum: 02 juni
Zaal: Paard van Troje
Zaal open: 19.30
Aanvang: 20.00
Voorverkoop start 26 februari

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek