Dave & Phil Alvin naar Paard van Troje

Ticketmaster
Dave & Phil Alvin naar Paard van Troje
Dave & Phil Alvin naar Paard van Troje

De beroemde broers Dave Alvin en Phil Alvin komen in april voor 2 concerten naar Nederland. Het duo, ook bekend als de frontmannen van The Blasters, zal samen met begeleidingsband The Guilty Ones op 10 april in Paard van Troje in Den Haag te zien zijn. Het is de tweede keer dat zij in deze hoedanigheid in ons land optreden.

Beide shows staan in het teken van hun meest recente album ‘Lost Time’ waarop veel jump-jive en uptempo rock ‘n’ roll te horen is. Er is gekozen voor bewerkingen van songmateriaal van hun idolen, waaronder James Brown en Big Joe Turner. Het is een ode aan hun helden, zoals ze dat ook met hun voorgaande plaat ‘Common Ground: Dave Alvin & Phil Alvin Play and Sing The Songs of Big Bill Broonzy’ (2014) hebben gedaan, en waarop ze hun gezamenlijke fascinatie voor Broonzy delen.

Dave Alvin en Phil Alvin zijn vooral bekend als frontmannen van de legendarische punk roots band The Blasters, die zij in 1979 oprichtten. De groep geldt sinds jaar en dag als een van de meest invloedrijke en karakteristieke roots/americana bands. Dankzij hun goed ontvangen must-have albums binnen het genre (zoals ‘American Music’ en ‘Hard Line’) en de hartstochtelijke en vurige live reputatie, heeft de band een enorm schare fans achter zich gekregen.

In 1986 kozen de Alvin’s voor hun eigen carrière, nadat Dave The Blasters verliet. Het duurde uiteindelijk tot 2012 dat de broers weer samen voor publiek zouden gaan optreden. In ons land waren ze in 2014 te zien in Paradiso en Metropool.

Dave & Phil Alvin
Datum: zonndag 10 april 2016
Zaal: Paard van Troje
Aanvang: 21:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek