Black Uhuru naar Doornroosje

Ticketmaster
Black Uhuru naar Doornroosje
Black Uhuru naar Doornroosje

Black Uhuru werd opgericht in 1972, was een van de mede-grondleggers van de reggae en groeide uit tot een van de grootste namen van de reggae-muziek. Black Uhuru betekent letterlijk Zwarte Vrijheid (Uhuru is Swahili voor vrijheid) en was de eerste reggaeband die een Grammy won. Zoals een reggaeband betaamt, heeft Black Uhuru sinds de oprichting vele bezettingswisselingen ondergaan. De succesvolste samenstelling was die uit begin jaren tachtig met Derrick ‘Duckie’ Simpson en ook Michael Rose. Black Uhuru bracht een hele rits aan klassieke albums uit waaronder ‘Sinsemilia, Red, Chill Out en Anthem.

Het groen-geel-rode bloed kruipt waar het niet gaan kan: Black Uhuru gaat weer live spelen. Hun muziek staat steeds als een huis en tijdens deze tournee zal Derrick ‘Duckie’ Simpson van de partij zijn.

Black Uhuru
Datum: 30 april
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:45
De kaartverkoop start vrijdag 4 maart om 10.00 uur.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek