Démira naar Patronaat

Ticketmaster
Démira naar Patronaat
Démira naar Patronaat

Een mix van (elektronische) folkrock en alternatieve, poëtische pop. De upandcoming DÉMIRA brengt in april 2016 haar derde EP uit, genaamd ‘White Ravens’. Ze noemt haar genre ‘Modern Folk’: Haar performance is krachtig en opzwepend, de songs zijn meeslepend en pakkend tegelijk en zouden qua geluid kunnen worden omschreven als een mengeling van Kate Bush uit de jaren ‘80, Björk en Lykke Li.

Met een opvallende, unieke stem weet Démira Jansen (1997) haar bijzondere, zelfgeschreven nummers een authentiek geluid te geven en overtuigend over te brengen. Recensenten noemden haar “de buitenechtelijke dochter van Bob Dylan en Joan Baez” en de Popunie schreef over haar op veertienjarige leeftijd: “De vrijgevochten DÉMIRA brengt scherpzinnige, catchy liedjes ten gehore terwijl ze de de mensen in de zaal vriendelijk, maar tegelijkertijd brutaal aankijkt: een houding van ‘kom maar op’. Een terecht zelfvertrouwen.” Met een verrassende en energieke live performance wist de enfant terrible samen met haar band al menig poptempel te vullen. “Het is fantastisch om onze passie en plezier in het maken van muziek niet alleen met elkaar te delen, maar ook met het publiek,” aldus Démira zelf. “Ik creëer uit escapisme, in positieve zin. Het mooiste wat je dan als artiest zou kunnen bereiken is dat je de mensen meeneemt in die extase en ze even het leven van alledag laat vergeten. De dynamiek van de show maakt het veelzijdig, de spontaniteit zorgt voor een goede sfeer.”

Na het behalen van haar middelbare schooldiploma nam ze in de Mailmen Studios mystieke, autobiografische
nummers op die gebundeld zijn onder de naam ‘White Ravens’. Verwacht grootse, Scandinavische producties,
opzwepende festivalknallers en fascinerende composities. De singles ‘Dragons’ en ‘Trophy’, allebei ondersteund
door cinematografische videoclips, zijn reeds uitgebracht als voorproefje van de plaat waarna muziekblogs haar
benoemden tot de onderschatte, grote belofte voor de (internationale) muziekindustrie.

Démira
Datum: 15 mei
Zaal: Patronaat
Zaal open: 19.30 u
Aanvang: 20.00 u
De voorverkoop voor deze show start op vrijdag 4 maart om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek