Television naar Patronaat

Ticketmaster
Television naar Patronaat
Television naar Patronaat

Television werd in 1973 opgericht door zanger/gitarist Tom Verlaine en bassist Richard Hell, hoewel deze laatste nog voor het debuutalbum Marquee Moon alweer was verdwenen. De twee albums van Television uit de jaren zeventig, vol met kronkelende wave en briljant gitaarwerk, zijn inmiddels klassiekers. Of eigenlijk meer: ze hebben de tand des tijds ruimschoots doorstaan en hebben een mega invloed gehad op de Britse post-punk rock en Amerikaanse indie rock.

Television’s debuutalbum Marquee Moon werd uitgebracht in 1977 en ontvangen door critici als één van de meest opvallende en originele albums sinds jaren. Het tweede album Adventure kwam uit in 1978, waarbij het kenmerkende gitaarwerk nog steeds duidelijk is en dan voornamelijk op de nummers Glory, Foxhole en The Fire. Later dat jaar leidde verschillende problemen binnen de groep tot een breuk. In 1992 herenigt de groep om een gelijknamig album uit te brengen dat wederom goed wordt ontvangen door de critici. Sinds 2013 blijkt de band, die al langer dan veertig jaar bestaat, actiever dan ooit en onafscheidelijk.

Deze avond speelt Television een grote selectie van Marquee Moon en komen geselecteerde nummers van de andere uitgebrachte albums aan bod.

Television
Datum: 16 juni
Zaal: Patronaat
Zaal open: 20.00 u
Aanvang: 20.30 u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek